BoForum Mat/Bak

                                                                                                                                                                                


Spagetti carbonara


Här kommer en enkel och god variant på carbonara

grunden är hämtad från boken "Pasta" av Lena Söderström.

som sen jag satt min personliga prägel på.

  • Sätt ugnen på ca.200 grader
  • Koka spagetti ca.300 gram enligt förpackningens anvisningar.
  • Stek 1,5 pkt. bacon enligt receptet extra knapriga bacon eller direkt på stekjärnet.
  • Lägg den färdigkokta spagettin i en smord ugnfast form.
  • Skär dom stekta baconen i bitar lägg sedan också ner dessa i formen..
  • Hacka salladslök ca.4-5st, lägg bitarna i formen blanda ihop spagetti, lök och bacon.
  • Tag en skål blanda sedan ihop 3st äggulor med 3 dl vispgrädde och ca.75gram finriven parmensan, tillsätt svartpeppar och salt efter önskemål.
  • Häll smeten över pastablandningen.
  • Sätt in formen i ugnen
  • Efter ca. 15-20 minuter tas carbonaran ut från ugnen.
  • Klar att serveras tillsammans med en god grönsallad.

    Thomas

tillbaka till mat/bak första sida